Slimme telefoonnummers op je website

<!--:nl-->Slimme telefoonnummers op je website<!--:-->

Steeds meer mensen kunnen 24/7 internetten via hun smartphone of tablet. We hoeven niet meer achter een bureau te zitten om informatie op te zoeken. In de vorige post bespraken we het belang van responsive webdesign.

Om het de mobiele bezoeker van uw website nog gemakkelijker te maken contact met u op te nemen, kunt u ervoor zorgen dat het telefoonnummer dat vermeld wordt op uw website, direct gebeld kan worden door de  ‘smartphone-surfer’.

Door eenvoudig een link toe te voegen, kan de persoon die op de link klikt, direct het telefoonnummer gebruiken om contact met u op te nemen, zonder dat  hij of zij eerst het nummer moet overtypen of opschrijven.

Hoe werkt het?

link-icoontjeSelecteer de tekst die de telefoonlink moet worden. Dat kan het telefoonnummer zijn, maar ook een tekst zoals ‘Bel direct’.

Zoek in de teksteditor naar het icoontje voor weblink. Meestal is dat een afbeelding van een schakeltje  (zie plaatje links).

  • Er verschijnt dan een pop-up scherm ‘Link invoegen/bewerken’ waarbij je een url van de bestemming in dient te voeren.
  • In plaats van ‘http://’ type je “tel://” met daarachter het telefoonnummer als volgt: landcode – streepje – kengetal zonder nul -streepje- telefoonnummer.
  • Voorbeeld: het telefoonnummer is 012 3456789. Dit wordt:
  • tel://0031-12-3456789.
  • Klik op ‘Link toevoegen’ zodat deze link wordt toegepast op de geselecteerde tekst. That’s it. Vergeet niet om op ‘Bijwerken'(WP) of ‘opslaan’ (Joomla) te klikken en klaar…

telefoonnummer

Wanneer iemand nu met zijn mobiele telefoon dit nummer bekijkt, kan hij of zij de link aanklikken en het telefoonnummer wordt dan automatisch door de telefoon gekozen. Het nummer wordt niet direct gebeld, maar daarvoor hoeft de persoon alleen nog maar op ‘bellen’ te drukken.

Wel even controleren of het goed werkt natuurlijk.

Met dank aan Chris Rommers