Joomla artikelen terugzetten uit prullenbak

<!--:nl-->Joomla artikelen terugzetten uit prullenbak<!--:-->

Je website ondergaat ongetwijfeld veranderingen in de aangeboden informatie en de manier waarop je die structureert.

Als je bepaalde artikelen (pagina’s) niet online wilt, maar nog niet weet of je ze in de toekomst niet toch nog weer zult gebruiken, kun je ze natuurlijk gewoon depubliceren. Niets aan de hand. Maar als je erg veel artikelen hebt, wordt het soms alsnog te rommelig. Daarom gooien de meeste mensen deze artikelen toch maar in de prullenbak.

En dan opeens blijkt dat je iets online wilt hebben, wat je had weggegooid.. maar het stond eigenlijk helemaal perfect in dat artikel. Kun je dat dan weer uit de prullenbak halen?

Inderdaad! Bij artikelen is dat mogelijk. Wanneer je menu-items weggooit, zijn ze weg. Dus daar moet je wel rekening mee houden.

Hoe haal ik een Joomla artikel dat ik heb weggegooid, terug uit de prullenbak?

Dat doe je als volgt:

In Joomla ga je naar Artikelen, artikel-overzicht.
Bij alle sorteeropties van de kolommen (de velden daarboven waar je uit dropdownmenu’s de juiste keuze kunt selecteren), moet je zijn bij ‘Selecteer status’:

Als je op het pijltje daarachter klikt, komt er een menuutje met opties, daarvan kies je ‘verplaatst naar Prullenbak’.

Joomla-artikel-prullenbakDaarna krijg je alle artikelen te zien die in de prullenbak zitten.
Hieruit kies je het artikel dat je wilt terugplaatsen.

Je opent het Artikel (je komt dan in ‘artikel bewerken’, en in de eerste kolom (titel, alias, categorie..) ga je naar ‘Status’, daar staat dan achter ‘verplaatst naar prullenbak’.  Klik op het dropdown-pijltje daarachter en je kunt kiezen uit: gepubliceerd, gedepubliceerd, gearchiveerd)… Kies wat van toepassing is… gepubliceerd of gedepubliceerd brengt het artikel weer terug naar het artikeloverzicht, vervolgens kun je ermee doen wat je wilt.
Opslaan en sluiten. Klaar.

NB: Bedenk wel dat je, om het artikel zichtbaar te maken, het ofwel aan een categorie moet toekennen die wordt weergegeven in een blog-layout, of er een menu-item aan moet koppelen.